Even voorstellen

Nicoline Ornée-Kostelijk

Ik ben geboren en getogen op de kwekerij en in 2019 ben ik samen met Daan in het bedrijf van mijn vader gestapt. Ik ben opgeleid tot basis kinder- en jeugd psycholoog en coach en heb jaren als begeleider in de zorg gewerkt met kinderen en jongeren met (L)VB, meervoudige beperkingen, autisme, ADHD en volwassenen met niet aangeboren hersenletsel. Als coach help ik mensen hun kwaliteiten te zien en deze verder te ontwikkelen, zich (weer) goed te laten voelen over zichzelf zodat zij ongeacht hun achtergrond of beperkingen zo prettig en plezierig mogelijk kunnen leven en genieten.

Mijn passie voor het coachen van mensen breng ik nu samen met mijn passie voor de kwekerij. Voor mij biedt de kwekerij een hele fijne, rustige en stimulerende omgeving. Het zien groeien en bloeien van stek tot gezonde, mooie en grote planten en de bijdrage die ik hierin lever biedt veel voldoening en geeft een zeer waardevol gevoel. De geuren en kleuren die de kas te bieden heeft maakt dat ik er elke dag met veel plezier rondloop en geniet. Dit gevoel wil ik graag delen en ik ben ervan overtuigd dat deze omgeving een positieve en stimulerende uitwerking heeft op onze cliënten. 

Leo Kostelijk

Leo is onze meester-kweker. Hij heeft de kwekerij van zijn vader overgenomen, die destijds vooral groenten kweekte. Leo heeft zich toegelegd op éénjarige zomerbloeiers, en heeft de kwekerij gemaakt tot wat het vandaag is. Met zijn jarenlange ervaring weet hij dan ook (bijna) alles over de planten die je in onze kassen kunt vinden. Deze kennis deelt hij graag, en hij leert Nicoline en Daan de fijne kneepjes van het vak. Hij houdt van een babbeltje op zijn tijd, en je kan hem horen knorren als het weer hem niet zint.

Daan Ornée

Samen met Nicoline ben ik in 2019 naar Nederhorst den Berg verhuisd, en in de kwekerij van mijn schoonouders gestapt. Als ik de kas inloop en de aarde, de planten en de wat vochtige lucht ruik ontspan ik en krijg ik zin om aan de gang te gaan. Dát gevoel wil ik graag met anderen delen.

Net als Nicoline heb ik een psychologieopleiding en een achtergrond in de zorg. Eerst in de verslavingszorg, later met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Op dit moment ben ik, naast de kwekerij, werkzaam als onderzoeker naar behandelingen voor depressie. In het contact met anderen bied ik graag een luisterend oor en waar gewenst en mogelijk advies of begeleiding. Soms is een verhaal kwijt kunnen al een opluchting, of kan een andere kijk een wereld van verschil maken.