Wat bieden wij?

Wij bieden een rustige, veilige en sfeervolle werkplek aan mensen die (tijdelijk) uit de arbeidsmarkt of studie vallen. Met als doel het re-integreren in werk of terugstromen naar een opleiding of tijdelijke of een langdurige vorm van dagbesteding. De mensen die bij ons komen worden door ons op individuele doelen of hulpvragen gecoacht.

Onze visie

Wij zijn overtuigd dat bezig zijn in en met de natuur mensen rust en voldoening biedt. Rust die voor iedereen essentieel is om binnen de drukke en prikkelvolle maatschappij te functioneren. Daarnaast geeft fysiek bezig zijn en samenwerken een goed en zinvol gevoel en werkt stimulerend. Met de ongedwongen en veilige omgeving die wij binnen de kwekerij neerzetten, willen wij mensen die vanwege beperkingen of omstandigheden vastlopen in werk of studie een plek bieden waarin zij zich prettig en waardevol kunnen voelen, succeservaringen kunnen opdoen, en van daaruit kunnen werken aan zelfvertrouwen, zelfwaardering en vaardigheden kunnen ontwikkelen. 

 

Voor wie?

Wij zijn gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of jongeren die uit de opleiding/school vallen en beperkingen ervaren op het gebied van:

  • Niet aangeboren hersenletsel 
  • Stemmingsproblematiek (depressie)
  • Burn-out
  • Autisme
  • ADHD

Twijfel je of je bij ons past? Neem vooral contact met ons op.

Werkzaamheden

De werkzaamheden staan voor het grootste deel in relatie tot het kweken en verkopen van de planten in pot. Daar komt het hele jaar door genoeg bij kijken; potten voorbereiden en vullen, stekjes plaatsen, snoeien, opbinden, en vaak planten verplaatsen. Van mei t/m september zijn wij ook open voor verkoop, en is er ook de mogelijkheid om bijv. klanten te helpen of rond te leiden. Daarnaast moeten de planten en de kassen onderhouden worden, is er een kleine moestuin en zijn er plannen voor andere werkzaamheden in de toekomst (o.a. dieren, een theetuin en kleine boomgaard)

Kijk voor meer informatie over wat wij doen bij Wat doen wij

Financiering 

Mensen met een indicatie vanuit de WMO of WLZ en mensen met een pgb kunnen bij ons terecht.  Wij kunnen ondersteunen in het aanvragen van een pgb of indicatie.

Wij zijn ook beschikbaar voor coaching bij reïntegratie en re-activering. Neem voor informatie hierover contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden.