De zorg

Wij bieden zorg aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kan komen door een depressie, een burn-out, autisme of niet aangeboren hersenletsel. Vaak willen deze mensen heel graag wat doen, maar lukt het niet om mee te komen in het ritme wat verwacht wordt in de maatschappij. Voor die mensen is er hier plek om bezig te zijn met nuttig en leuk werk, maar wel op hun eigen tempo. Ze worden gezien en gehoord en horen er weer helemaal bij. Dit zorgt voor een versterking van de eigenwaarde en het geeft weer een ritme in het dagelijks leven. Sommige deelnemers lukt het om weer te re-integreren in de samenleving en anderen blijven gezellig bij ons.

De ervaringen van onze deelnemers

Als je aan onze deelnemers vraagt hoe ze het hier ervaren, dan is eigenlijk het terugkerende antwoord dat iedereen het hier naar zijn of haar zin heeft en dat ze hier graag komen. Een van onze deelneemsters zegt: "Ik heb jarenlang op een boerderij gewerkt, maar dat ging niet meer door mijn rug. Ik wist helemaal niet dat dit bestond, dat vertelde iemand van de gemeente. Toen ik hier ging kijken was ik meteen verkocht! Ik heb het hier enorm naar mijn zin en ben altijd eerder dan ik eigenlijk verwacht wordt."

Nog twee andere deelnemers geven aan: "Er is altijd aandacht voor je en er wordt echt naar je geluisterd. Als je ergens mee zit kan je altijd even langslopen en nemen ze de tijd om te horen wat er aan de hand is. Ook vragen ze zelf vaak hoe het met je gaat en ze houden echt rekening met je. Je krijgt werk dat bij je past en dat je leuk vindt en je wordt overal goed bij betrokken. Omdat het een familiebedrijf is, is de sfeer knus en vertrouwd en ik word er vrolijk van om hier te zijn en aan de slag te gaan. Iedereen heeft respect voor elkaar en je voelt je belangrijk. Ik heb hier ook veel geleerd en dat kan ik nu ook toepassen thuis in mijn eigen tuin." 

De deelnemer die al het langst bij ons is, heeft het hier na 3 jaar ook nog steeds enorm naar zijn zin: "Je bent hier onder de mensen en komt in contact met lotgenoten. De begeleiding is ook erg prettig en professioneel."

Extra informatie

Onze kwekerij is aangesloten bij de federatie Landbouw en Zorg. Meer informatie hierover is te vinden op hun website: www.zorgboeren.nl

De meeste van onze deelnemers hebben niet aangeboren hersenletsel. Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.nah.nl en op: Wat is niet-aangeboren hersenletsel? - Hersenstichting

Ook kunt u hier terecht met klachten als autisme, ADHD, depressie of milde dementie. Informatie over deze onderwerpen kunt u vinden op:

- Autisme: NVA | De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) - Home 

- ADHD: Wat is ADHD? ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) - Hersenstichting

- Depressie: Wat is een depressie? - Hersenstichting

- Dementie: Wat is dementie? | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)